16.02.2018-ΑΔΕΔΥ-ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Για τη συνάντηση της Εκτελεστικής Επιτροπής της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. με την κ. Γεροβασίλη

Αγαπητές/οι συνάδελφοι,
διαβάστε πιο κάτω το δελτίο τύπου που εξέδωσε σήμερα η ΑΔΕΔΥ με θέμα τη συνάντηση της εκτελεστικής επιτροπής με την υπουργό κα. Γεροβασίλη. Τα θέματα που ετέθησαν από την εκτελεστική επιτροπή της ΑΔΕΔΥ αφορούσαν την αξιολόγηση, τις προσλήψεις, τους συμβασιούχους, την κινητικότητα και τις μισθολογικές απώλειες των εργαζομένων στο δημόσιο τα τελυταία χρόνια.

Ο σχετικός σύνδεσμος της ιστοσελίδας της ΑΔΕΔΥ είναι εδώ.
(Ημερομηνία Αποστολής Άρθρου:16/2/2017)

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Για τη συνάντηση της Εκτελεστικής Επιτροπής της Α.Δ.Ε.Δ.Υ.

με την κ. Γεροβασίλη

Με αφορμή τη συγκρότηση του Προεδρείου της Εκτελεστικής Επιτροπής  της Α.Δ.Ε.Δ.Υ., πραγματοποιήθηκε στις 15/02/2018 συνάντηση της Εκτελεστικής Επιτροπής της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. με την Υπουργό Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Όλγα Γεροβασίλη.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης τέθηκαν, από πλευράς της Εκτελεστικής Επιτροπής,  όλα τα ζητήματα που απασχολούν τους εργαζόμενους στο Δημόσιο και αναφέρονται στο διεκδικητικό πλαίσιο, που αποφασίστηκε στο Γενικό Συμβούλιο της Α.Δ.Ε.Δ.Υ.

1.             Για την Αξιολόγηση: Έγινε παρουσίαση των θέσεων της Α.Δ.Ε.Δ.Υ., με αναφορά και στην πρόσφατη απόφαση του Γενικού Συμβουλίου της (03/02/2018), ενώ ζητήθηκε η άμεση απόσυρση της εκβιαστικής τροπολογίας με την οποία αποκλείονται από τις διαδικασίες επιλογής προϊσταμένων, όλοι όσοι συμμετείχαν στην απεργία-αποχή που κήρυξε η Α.Δ.Ε.Δ.Υ. Η Υπουργός ζήτησε να ανασταλεί η απεργία-αποχή, προκειμένου να αποσυρθεί η τροπολογία και να αρθούν οι συνέπειές της, κάτι που απερρίφθη ασυζητητί από την Εκτελεστική Επιτροπή, ενώ ανακοίνωσε παράλληλα πως δεν θα προσμετρηθούν τα αποτελέσματα των αξιολογήσεων μέχρι την ολοκλήρωση των κρίσεων για την επιλογή προϊσταμένων. Εν συνεχεία προτάθηκε από την Υπουργό η συγκρότηση μιας διμερούς επιτροπής, αποτελούμενης από εκπροσώπους της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. και του Υπουργείου, προκειμένου να συζητηθούν οι προτάσεις της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. αναφορικά με τον Ν. 4369/16, αλλά και όλους τους νόμους  που σχετίζονται με την αξιολόγηση με στόχο την υπέρβαση του αδιεξόδου. Η πρόταση θα εξεταστεί, όταν υποβληθεί και επίσημα από το Υπουργείο, από την Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ.

2.             Για τις προσλήψεις: Η Υπουργός ανέφερε τις προσλήψεις που έχουν γίνει (ΑΣΕΠ 98, Δικαστικοί υπάλληλοι, Ελεγκτικοί μηχανισμοί, Υγεία, Πυροσβέστες) οι οποίες υπακούουν στους δημοσιονομικούς περιορισμούς του μνημονίου. Δεσμεύθηκε ότι θα αποστείλει αναλυτικά στην Α.Δ.Ε.Δ.Υ. τους πίνακες με τις προσλήψεις για το 2017. Επίσης αναφέρθηκε στον προγραμματισμό για την επόμενη περίοδο η οποία δεν περιλαμβάνει, για άλλη μια φορά, προσλήψεις στο χώρο της Εκπαίδευσης.

3.             Για τους Συμβασιούχους: Το Υπουργείο κινείται στην κατεύθυνση επίλυσης του ζητήματος, ανά φορέα, και με τρόπους ανάλογους με αυτούς που επιλέχθηκαν στις περιπτώσεις των εργαζομένων στην καθαριότητα των ΟΤΑ ή των συμβασιούχων πυροσβεστών. Για τη μετατροπή των συμβάσεων Ι.Δ.Α.Χ. σε δημοσίου δικαίου δεν καμία απάντηση.

4.             Για την κινητικότητα: Θα συνεχισθεί με αυξημένους αριθμούς καθώς όλο και περισσότεροι φορείς καταθέτουν ψηφιακά οργανογράμματα. Παράλληλα εξετάζεται, κατόπιν αιτήματος της Α.Δ.Ε.Δ.Υ., να εκπροσωπούνται οι συνδικαλιστικοί φορείς στις επιτροπές κινητικότητας των φορέων υποδοχής.

5.             Για την αποκατάσταση των μισθολογικών απωλειών: Δεν υπήρξε καμία απάντηση, καθώς η Υπουργός ισχυρίστηκε πως δεν είναι και δεν γνωρίζει πότε θα είναι έτοιμη να συζητήσει το θέμα. Ούτε καν για τον υπολογισμό της διετίας 16-17, που τέθηκε με έμφαση από την πλευρά της Εκτελεστικής Επιτροπής, δεν δεσμεύθηκε.

Από την Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ.

This entry was posted in Γενικά (βασική κατηγορία). Bookmark the permalink.

Αφήστε μια απαντήση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.